Zonder IT diploma

Aan de slag zonder IT diploma?

Het is mogelijk. Men zegt niet voor niets: Waar een wil is, is een weg! Niet elk bedrijf ziet een diploma als een must. Uiteraard moedigen wij mensen aan om deze te behalen maar ook zonder diploma zijn er mogelijkheden. Een goed voorbeeld is onze HappyWorker Tessa. Wat heeft zij dan in petto? Passie voor het vakgebied, een goede dosis leergierigheid, de juiste instelling en communicatie vaardigheden.

Wie is Tessa?
Ik ben 27 jaar en woonachtig in Baarn. Mijn hobby’s zijn voornamelijk gamen en eropuit gaan met mijn vrienden. Gelukkig is dat nu inmiddels weer een beetje mogelijk. Momenteel werk ik via HappyCustomers als fulltime servicedesk medewerker.

Hoe kwam je op het idee om een switch te maken naar IT?
Ik ben opgeleid tot dierenartsassistente en werkte bij een praktijk. Na enkele jaren bracht het niet de voldoening die ik had gehoopt. Ik was al best veel met computers en programma’s bezig, ook in de praktijk pakte ik deze werkzaamheden op en mijn nieuwsgierigheid werd steeds groter. Via Gaming Alliance ben ik in contact gekomen met HappyCustomers. Zij hebben mij geholpen en een kans gegeven om in de IT wereld te stappen.

Hoe bevalt de IT wereld?
Tot nu toe bevalt het erg goed. Wat ik leuk vind is dat je nooit echt uitgeleerd bent door alle nieuwe ontwikkelingen en technologien die plaatsvinden. Momenteel ben ik bezig met mijn ITIL certificering.

Waar ben je trots op?
Ik ben er trots op dat ik de stap heb genomen om mijn gevoel te volgen. Het is belangrijk om iets te doen wat je leuk vindt. Door mijn inzet en de juiste instelling ben ik toch zonder IT diploma aan de slag en dan ook nog bij een groot internationaal bedrijf.

Waar zou je naartoe willen groeien?
Momenteel ben ik nog net geen jaar bezig en nog aan het afspeuren waarin ik me verder wil verdiepen. Misschien met meer ervaring richting servicedesk management. Maar op dit moment vind dat nog te vroeg om te zeggen. Voor nu zit ik goed op mijn plekje en heb ik erg veel plezier in wat ik doe.

× Neem direct contact op!